top of page

Miksi bloggaisin? 9 asiaa, jotka blogin perustaminen voi tuoda mukanaan

Updated: Jun 17, 2021


Bloggaminen ja blogin perustaminen kannattavat, sillä seurauksena voi olla monia hyötyjä.

Oletko suunnitellut ryhtyväsi bloggaamaan, mutta et ole vielä tarttunut toimeen? Blogin perustaminen ehkä kiinnostaa paljonkin, mutta muut tehtävät tuntuvat tärkeämmiltä?


Miksi ammatillisten blogitekstien kirjoittaminen sitten kannattaisi, vaikka bloggaaminen vie aikaa eivätkä tulokset näy nopeasti? Ensimmäisten tekstien äärellä sitä voi olla vaikea kuvitella, mutta blogin kirjoittaminen voi tuoda paljon hyötyjä.



Blogin perustaminen kannattaa


Listasin yhdeksän asiaa, joita kohti bloggaamalla voi pyrkiä.


1. Uusi työ


Voi tuntua siltä, että uuden työn hakemisessa blogilla ei enää nykyään ole merkitystä, kun itsestään voi kertoa LinkedInissä ja blogejakin on jo moneen lähtöön. Mutta hyvin tehty blogi tai hyvin kirjoitetut blogitekstit voivat olla ratkaiseva taidonnäyte, jolla saat haluamasi työpaikan.


Moni työnantaja arvostaa nykyään kirjallisen viestinnän taitoja ja halua tuoda näkemyksiään esiin verkossa. Pidä kuitenkin huoli, että todella tuot teksteissä esiin asiantuntemustasi ja näkemyksiäsi, etkä vain tyydy kertomaan, että olisit uutta työtä vailla.


2. Uusi suunta uralle


Blogitekstien kirjoittaminen voi auttaa sinua oivaltamaan, mitä osaat ja mistä olet kiinnostunut. Bloggaaminen voi siis olla oiva apuväline, jos kaipaat uutta suuntaa uralle, mutta et ole vielä aivan varma, mikä se suunta voisi olla.


Kirjoittaessa jäsennät omia ajatuksiasi ja tulet kiteyttäneeksi olennaisen omasta asiantuntemuksestasi. Lopulta voit huomata, mihin suuntaan haluat seuraavaksi urallasi lähteä. Tai sitten joku muu huomaa osaamisesi ja tarjoaa sinulle työtä, jota et itse olisi keksinyt hakea.


Esimerkiksi Visma Enterprisen toimitusjohtaja Jukka Holm on kertonut, että blogin kirjoittaminen oli lähtölaukaus kehitykselle, joka myöhemmin johti toimitusjohtajan pestiin.


3. Uusia asiakkaita ja yhteydenottoja


Yrityksen ja yrittäjän painavin motiivi blogin perustamiseen voi olla halu saada lisää asiakkaita. Kun kirjoitat taitavia blogitekstejä ja jaat niitä eri some-kanavissa, lisäät ihmisten tietoisuutta yrityksestäsi.


Jo yhdellä loistavalla blogitekstillä voit herättää potentiaalisten asiakkaiden kiinnostuksen ja pitkäjänteisesti julkaisemalla saat heistä asiakkaita. Kukaan sellainenhan ei voi olla asiakkaasi, joka ei tiedä, mitä osaat. Tai ei ymmärrä, että sinun palvelusi tai tuotteesi voisi olla ratkaisu juuri hänen ongelmaansa.


4. Vaikuttaminen omalla alalla, yhteisössä tai yhteiskunnassa


Haluaisitko muuttaa tapaa, jolla asioita tehdään, mutta et tiedä, miten saisit näkemyksesi esille? Kirjoita tekstejä järjestöjen, liittojen tai vaikka kaupunginosayhdistyksen blogiin. Myös oman blogin perustaminen on hyvä vaihtoehto.


Esimerkiksi tutkijalle blogi on hyvä väylä saada tutkimustuloksiaan paremmin esille. Jos aiheesi on tarpeeksi merkityksellinen ja näkemyksesi tuoreita, voit saada haastattelupyyntöjä perinteiseltä medialta. Sitä kautta sanomasi leviää vielä laajemmalle.


Suoraan blogiteksteillä vaikuttaminenkin onnistuu, kunhan tiedät, kenelle sanasi kohdistat ja jakelet tekstiä heidän ulottuvilleen esimerkiksi some-kanavissa.

Blogitekstien kirjoittaminen ja blogin perustaminen voivat tuoda uuden työn tai antavat mahdollisuuden vaikuttaa näkemyksilläsi.

5. Asiantuntijabrändin luominen


Blogitekstien kirjoittaminen on hyvä tapa tuoda esiin, kuinka syvällistä tietämyksesi omalta alaltasi on. On viisasta valita yksi selkeä ydinalue, josta ryhdyt kirjoittamaan.

Asiantuntijabrändin saanutta saatetaan pyytää puhujaksi eri tilaisuuksiin, hän voi päästä kertomaan ajatuksiaan perinteiseen mediaan ja hän on myös haluttua työvoimaa.


6. Työmarkkina-aseman parantaminen


Vaikka työpaikan vaihtaminen ei olisikaan ajankohtaista, tahtoisit ehkä parempaan rooliin nykyisessä organisaatiossasi. Tai sitten vain tahtoisit, että sinua kuunnellaan paremmin nykyisessä tehtävässäsi. Blogin perustaminen tai yhteisblogiin kirjoittaminen on silloin hyvä tapa näyttää, mitä osaat ja millaisia näkemyksiä sinulla on.


7. Oppiminen ja oman osaamisen kehittäminen


Blogin perustaminen voi olla hyvä idea myös puhtaasti siitä syystä, että haluat ottaa haltuun jonkun aihealueen.


Aihe voi olla jo valmiiksi tuttu tai kokonaan uusi, mutta kun etsit tietoa, luet artikkeleita, kuuntelet puhujia ja jalostat sitten tietosi blogiteksteiksi, syvennät samalla omaa tietämystäsi ja opit uusia asioita. Hyvä päämäärä bloggaamiselle voi olla myös kirjoitustaidon kohentaminen.


8. Tiedon jakaminen ja auttaminen


Blogitekstien kirjoittamisen syynä voi olla myös halu auttaa muita ja tehdä heidän elämästään helpompaa.


Jos olet esimerkiksi kovan tason puutarhuri, voisit perustaa blogin antaaksesi kotipuutarhureille neuvoja kukoistavan pihan luomiseen. Tai jos työtäsi on auttaa pienten lasten vanhempia selviytymään ruuhkavuosista, voisit kirjoittaa vinkkejäsi laajempaan jakeluun ja auttaa satoja tai tuhansia ihmisiä teksteilläsi.


9. Mielipidejohtajuus


Jos haluat olla oman alasi kärkinimi, se tyyppi, joka tulee ensimmäisenä mieleen, kun alastasi puhutaan, blogin perustaminen ja tekstien kirjoittaminen voi olla merkittävä alkusysäys tälle.


Mielipidejohtajaksi pääseminen edellyttää, että sinulla on tietoa, kokemusta, osaamista ja hyvin perusteltuja näkemyksiä. Nämä kaikki ovat hyvän blogitekstin ainesosia (monien muiden lisäksi). Ja toisaalta blogitekstien kirjoittaminen on mainio tapa opetella muodostamaan mielipiteitä ja kertomaan niistä muille.


Kun löydät syyn kirjoittamiselle, myös blogin aihepiirin ja yksittäisten tekstien aiheen löytäminen on helpompaa. Mietit vain, kenen pitäisi lukea tekstisi, jotta pääset päämäärääsi, ja kirjoitat häntä kiinnostavista aiheista.


Askeleet asiantuntijablogiin -verkkokurssilla opit toimivan kaavan blogitekstien kirjoittamiseen. Kurssin täysversion ilmoittautuminen aukeaa seuraavan kerran 6. syyskuuta 2021! Lue lisää täältä >>>



1,537 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page