top of page

Tarinoita työstä 

TREENIOHJELMA

KETTERÄÄN KIRJOITUSKUNTOON

Tuntuuko, etteivät kirjoittajantaitosi ole ajan tasalla? Ehkä et saa aikaiseksi niin paljon tekstejä kuin haluaisit? Tai oletko aina ajatellut, että kirjoittaminen ei ole sinun juttusi? Tarinoita työstä -verkkokurssi on juuri sinua varten!

Työelämässä meidän kaikkien pitää kirjoittaa erilaisia tekstejä, ja useat meistä kirjoittavat paljon. Kun tarkkailet työpäiviäsi, huomaat, että kirjallinen viestintä on haukannut vaivihkaa ison osan työajasta.

Silti kirjoittamisen kynnys voi olla korkealla, eikä varsinkaan uusien tekstityyppien, kuten blogitekstien ja some-päivitysten kynäileminen ota sujuakseen. Voit olla tottunut kirjoittaja, mutta tekstisi ovat tiukan asiallisia, etkä saa itsestäsi irti kuin raakoja faktoja, vaikka kuinka haluaisit.

 

Tai sitten ajattelet, ettet vain osaa kirjoittaa, vaikka kuinka toivoisit sujuvaa kynää.

Tarvitset harjoitusta ja rutiinia. Kirjoittamaan oppii kirjoittamalla, ja usein kirjoittamisen ongelmat johtuvat siitä, ettet kirjoita tarpeeksi.

Tarinoita työstä -verkkokurssi on kehitetty juuri tähän tarpeeseen. Neljän viikon kurssilla treenaat taitojasi harjoitusten avulla ja haastat itsesi kirjoittamaan aivan uusilla tavoilla. Kurssin jälkeen sinulla on käsissäsi neljätoista työelämään linkittyvää tekstiaihiota ja taitosi ovat harpanneet seuraavalle tasolle.

Tekstin tuottaminen ei ole niin vaikeaa, kunhan siihen vain ryhtyy. Tarinoita työstä -kurssilla yllätät itsesi ja huomaat, että osaat kyllä, kun vain käärit hihat ja kirjoitat.

Valmennamme sinusta monipuolisen, persoonallisen ja tuotteliaan kirjoittajan, joka tarttuu rohkeasti uusiin tekstityyppeihin.

Kurssi sisältää neljätoista kirjoitustehtävää, jotka liittyvät työelämään ja auttavat sinua tarkastelemaan itseäsi ammattilaisena uusin silmin. Tehtävien ansiosta huomaat, että työ ja arki ovat täynnä pienten tarinoiden siemeniä, jotka opit kirjoittamaan esiin. Saat päästää luovuutesi esiin ja voit karistaa tiukan asia- tai virkatyylin teksteistäsi. Jokaiseen tehtävään liittyy myös tiivis teoriaosuus.

Kun teet kurssin tehtäviä säännöllisesti, pääset myös kirjoitusrutiinin alkuun. Voit tehdä tehtäviä omaan tahtiisi, mutta päätät itse, kuinka paljon aikaa yhdelle tehtävälle varaat. Näet, että vartissakin saa paljon tekstiä aikaan, ja kun haluat syventyä, voit kirjoittaa pidempiäkin tarinoita.

Kurssilla syntyviä tekstiaihioita voit käyttää hyväksesi vaikkapa blogiteksteissä. Jokaisen tehtävän yhteydessä saat myös vinkin, miten muokkaat tekstistäsi some-päivityksen.

Kurssilla

 • kirjoittamisen kynnys madaltuu

 • kirjoitat paljon tekstiä lyhyessä ajassa

 • saat mallin, miten kirjoittamisesta muodostuu rutiini

 • opit huomaamaan tarinoiden aiheita omassa arjessasi

 • kirjoitat pienet ja usein merkityksellisetkin tarinat ylös

 • saat eväitä ideointiin ja aikaisempaa henkilökohtaisempaan kirjoittamiseen

 • kokeilet erilaisia kirjoitustyylejä ja tekstien rakentamisen tekniikoita

 • saat valmiita kaavoja helppoon tarinoiden kirjoittamiseen.

Mitä verkkokurssi pitää sisällään?

 • Kiireiseen työelämään solahtava tapa kehittyä tekstien tekijänä ja nivoa kirjoittaminen osaksi arkea.

 • 14 omaan työhön liittyvää kirjoitustehtävää, joiden tekemiseen kuluu päivittäin noin 15–30 minuuttia;

 • 14 kirjoitustehtäviin liittyvää tietoiskua kirjoittamisen tekniikasta: rakenteesta, tyylistä, rohkeudesta, tarinallisuudesta ja vapaasta kirjoittamisesta. Tietoiskuista on apua paitsi kurssin tehtävien, myös muiden työelämän tekstien kirjoittamisessa;

 • Muistutusviesti jokaisen tehtävän aihepiiristä sähköpostiisi;

 • Parhaat vinkkimme siihen, miten kirjoitusrutiinia voi ja kannattaa pitää yllä kurssin jälkeen.

 • Ideointiapuri, josta löydät tekstien aiheita kurssin jälkeen.

 • Kirjoitustehtävät koottuna pdf-dokumentiksi, jonka voit ladata itsellesi kurssin lopuksi.

 

Näin kurssi käytännössä etenee

Voit ilmoittautua kurssille milloin tahansa, ja saat ensimmäisen tehtävän käyttöösi heti samana päivänä. Kurssi kestää yhteensä neljä viikkoa, ja uudet tehtävät aukeavat kahden päivän välein.

 

Teet kurssin tehtäviä omaan käyttöösi, omassa tahdissasi. Voit julkaista tekstisi muiden kurssilaisten nähtäville kurssialustalla. Pääset kirjoittamaan muun muassa työurasi käännekohdasta, oppimiskokemuksesta ja siitä, mistä innostut.

Miksi tämä kurssi?

Me kurssin kouluttajat olemme kouluttaneet satoja työelämän asiantuntijoita kirjoittamaan lukijalähtöisiä tekstejä, blogeja, some-päivityksiä ja monia muita tekstityyppjeä. Olemme huomanneet, että usein ihmisten kirjoitustaidot ovat peräisin ajalta ennen kuin verkkotekstit yleistyivät ja kirjallinen viestintä korvasi puhelut.

Siksi moni on ymmällään uusien vaatimusten edessä: pitäisi kirjoittaa persoonallisia, henkilökohtaisia tekstejä, osata käyttää esimerkkejä ja tarinoita havainnollistamiseen ja ylipäätään kynäillä houkuttelevia tekstejä, joista lukija kiinnostuu.

Kehitimme Tarinoita työstä -kurssin, jotta puisevaan asiatyyliin, faktoihin ja tiukkoihin tekstiformaatteihin tottuneet työelämän kirjoittajat oppisivat uusia taitoja. Halusimme kurssin avulla osoittaa, että kirjoittaminen voi olla mukavaa ja tekstiä syntyy yllättävän helposti. Kurssin tarkoitus on innostaa ja rohkaista uudenlaisten tekstityyppien pariin.

Toinen syy Tarinoita työstä -kurssin kehittämiselle on se, että koulutamme paljon asiantuntijabloggaajia. Kun on saanut perusasiat haltuun, moni bloggaaja haluaa seuraavaksi kehittää ilmaisutapaansa ja ryhtyä etsimään persoonallista tyyliä, omaa ääntään kirjoittajana. Tämä kurssi on oiva lähtölaukaus myös tuolle matkalle.

Uusien tekstityyppien vaatimukset ovat tuttuja myös meille kouluttajille. Olemme molemmat ensimmäiseltä ammatiltamme toimittajia, ja meillä oli pitkä kokemus kirjoittamisesta ennen kuin ryhdyimme kirjoittamaan yrityksemme blogia.

Ensimmäisten tekstien kohdalla jouduimme molemmat miettimään paljonkin sitä, millaiselta kuulostamme blogissa ja millaisia asioita voimme ja haluamme itsestämme kertoa. Tarinoita työstä -kurssin tehtävät antavat apua myös tuohon pohdintaan.

Kurssi sopii sinulle, joka

 • haluat elävöittää tekstejäsi tarinoilla ja havainnoilla;

 • koet vaikeaksi teksti-ideoiden ja aiheiden löytämisen;

 • tahdot saada yrityksesi asiantuntijat kirjoittamaan ja haluat tarjota heille inspiraatiota;

 • kaipaat rohkeutta ja varmuutta persoonallisten tekstien kirjoittamiseen;

 • haluat, että blogipostauksesi tai somepäivityksesi tulee luetuksi ja jää mieleen;

 • olet kiireinen etkä löydä aikaa pitkän kirjoituskurssin suorittamiseen tai kirjoitusoppaan lukemiseen.

 

Tämä kurssi ei ole sinun juttusi, jos

 • kaipaat kertausta kielenhuollossa;

 • haluat oppia verkkokirjoittamisen teknisestä puolesta, kuten blogialustoista;

 • haluat palautetta omista teksteistäsi;

 • haluat oppia kokonaisten blogipostausten kirjoittamista. Silloin kannattaa tulla Askeleet asiantuntijablogiin -verkkokurssillemme.

Kurssin voi aloittaa milloin tahansa

 

Voit ilmoittautua Tarinoita työstä -kurssille silloin, kun se sinulle parhaiten sopii. Kyseessä on todellinen matalan kynnyksen kurssi, sillä saat opiskella itsenäisesti, etkä sitoudu pitkäksi aikaa, sillä kurssi kestää vain neljä viikkoa ja vie aikaasi lyhyen hetken joka toinen päivä. Tehokkaiden tehtävien ja innostavien teoriapakettien ansiosta kurssin hyödyt ovat silti taatut.

Eikä kurssia todellakaan ole hinnalla pilattu. Maksat kurssista ja kirjoituskuntosi nopeasta kohentamisesta 49,60 euroa. 

Täysi rahat takaisin -takuu

Eikä sinun tarvitse olla huolissasi siitä, että rahasi menisivät hukkaan. Jos et jostain syystä ole tyytyväinen kurssiin, ilmoita meille 10 päivän kuluessa ilmoittautumisesta, ja palautamme rahasi takaisin. Ei mitään selityksiä, pelkkä ilmoitus riittää!

Blogikurssin myyntisivun kuva (2).png

Tarinoita työstä -kurssista sanottua:

tarinoita_työstä_kansi_2_(kopio).jpeg

"Olen saanut paljon iloa ja hyötyä Tarinoita työstä -kurssista. Kurssin pienet kirjoitustehtävät herättävät aivot ja notkistavat sormet aamulla tai tarjoavat virkistävän tauon keskellä päivää. Harjoitukset ovat kevyitä ja nopeita tehdä eikä niissä tarvitse keskittyä viilaamaan pilkkuja. Kirjoitushaaste on vahvistanut uskoa omiin kykyihin, kun huomaan suht pienellä ponnistelulla pystyväni kirjoittamaan jos jonkinlaisia #tarinoitatyöstä. Suosittelen!"

Titta Niemi, rekrytoija

tarinoita_työstä_kansi_2_(kopio).jpeg

"Kaikki kirjoitusaiheet olivat erilaisia ja mukavan vaihtelevia. Tekstirakennekaavat eri tehtävissä johdantoina olivat myös hyviä, ja niistä sai hyvin ideoita oman tekstin rakennesuunnitteluun. Tuli ihana tunne, että teitä kiinnostaa myös antaa kirjoituseväitä kurssin jälkeiseenkin aikaan; välitätte, että kurssille osallistunut saa lisätyökaluja jatkaakseen hyvin alkanutta kirjoitusmatkaansa. Oli mukavaa odottaa teiltä sähköpostia ja nähdä aina uusi päivän tehtävä."

tarinoita_työstä_kansi_2_(kopio).jpeg

"Käytännönläheisiä strategioita tekstien laatimiseen ja tarinallistamiseen! Yksi muistutus oli myös se, että teksti voi olla lyhyt. Itselläni kun tuppaa blogin ja LinkedIn-päivitysten kirjoittaminen lähtemään lapasesta eli niiden hiomiseen menee liikaa aikaa. Aion siis nopeuttaa kirjoitustyyliäni kurssin antamien ideointityökalujen avulla!"

- Marjaana Jokinen, infodevaaja ja yrittäjä

tarinoita_työstä_kansi_2_(kopio).jpeg

"Yllättävä lopputulos tästä tehtävästä. Kun päästää kahleista irti, niin tekstiä ehti syntyä sivun verran, ja sieltä löytyy muutama iso oivallus, joita lähteä viemään eteenpäin. Voin hyödyntää tätä monessakin yhteydessä; kun jäsennän ajatuksiani johonkin teemaan liittyen tai kun lähden luonnostelemaan blogi-/sometekstejä. Ihan mahtavaa, että ensimmäinen kirjoittamisen kynnys on nyt ylitetty!"

Usein kysytyt kysymykset

Entä jos kurssi ei vastaa odotuksiani?

Jos et ole kurssin antiin tyytyväinen, voit saada kurssin hinnan kokonaisuudessaan takaisin. Lähetä postia osoitteeseen sanna@kidekoulu.fi 10 päivän kuluessa kurssin maksamisesta, niin hyvitämme hinnan sinulle.

Miten kurssin voi maksaa?

Pankki- tai luottokortilla tai verkkomaksulla.

 

Useampi organisaatiomme jäsen olisi osallistumassa kurssille. Voitteko lähettää meille laskun?

Kyllä! Jos yrityksestä tai organisaatiosta on tulossa osallistujia kaksi tai useampia, voimme lähettää kurssista laskun. Tästä veloitamme laskutuslisän 8 e. Jos haluat laskun, olethan meihin yhteydessä suoraan: sanna@kidekoulu.fi tai 050-434 8708.

Voinko saada kurssin aikana palautetta kirjoittamistani teksteistä?

Tarinoita työstä -kurssin tehtävät on tarkoitettu itseopiskeluun, joten osallistujille ei anneta palautetta.

Milloin kurssi alkaa ja loppuu?

Kurssille voi ilmoittautua milloin tahansa. Pääset tekemään ensimmäisen tehtävän heti ilmoittautumisen jälkeen. Sen jälkeen uusi tehtävä aukeaa nähtäville kahden päivän välein kuukauden ajan. Ajatuksena on, että kurssi suoritetaan tiiviisti, mutta voit tehdä tehtäviä myös omaan tahtiisi.

Suoritetaanko kurssi jonkin aikataulun mukaan vai voinko katsella sisältöjä omaan tahtiini?

Jokainen osallistuja etenee kurssilla omassa aikataulussaan. Ensimmäinen tehtävä aukeaa ilmoittautumista seuraavana päivänä, ja sen jälkeen uusi tehtävä on käytettävissä jokaisena päivänä kahden viikon ajan. Voit siis tehdä tehtävän jokaisena päivänä kahden viikon ajan, mutta voit suorittaa kurssin myös väljemmässä aikataulussa. Materiaalit ovat käytössä kolmen kuukauden ajan kurssin maksamisesta.

Miten paljon kurssi maksaa?

Kurssin hinta on 49,60 euroa (alv 0 %). Kun maksat kurssimaksun, materiaalit ovat käytössäsi kolme kuukautta.

Tule mukaan nyt!

Tarinoita työstä -kurssi on helppo tapa kehittyä tekstien tekijänä ja tehdä kirjoittamisesta säännöllinen rutiini. Tehtävät eivät tyhjene kerralla, vaan niistä voi hakea inspiraatiota aina uudelleen. Teoriaosuudet on suunniteltu niin, että ne voi lukaista pikaisesti tehtävänannon pohjaksi, mutta pureskeltavaa riittää pidemmäksikin aikaa.

On sinun päätöksesi, jäätkö edelleen kompuroimaan tekstien kanssa vai treenaatko kirjoituskuntosi ketteräksi. Ilmoittaudu napakalle tehokurssille nyt!

Kouluttajat

kirjoituskoulupalvelu-Sanna webinarjam.j

Sanna Sevänen (YTM)

 

Tekstien takominen on Sannan intohimo, ja hän on kirjoittanut työkseen vuodesta 2001. Sanna on käynyt lukuisia kirjoittajakoulutuksia ja opiskellut myös luovaa kirjoittamista.

 

Hän on työskennellyt useissa sanomalehdissä ja kirjoittanut vapaana toimittajana yli 30 julkaisuun. Kirjoituskouluttajana hän haluaa auttaa yli kirjoittamisen esteistä ja kannustaa kasvamaan kirjoittajana.

www.linkedin.com/in/sannasevanen

 

mari_neliö_pieni.jpg

Mari Valkonen (YTM)

 

Marille kirjoittaminen on tapa ymmärtää maailmaa ja jäsentää ajattelua. Ammatikseen hän on kirjoittanut vuodesta 2006 lähtien.

 

Mari on työskennellyt maakunta-, talous- ja puoluelehdissä sekä vapaana toimittajana. Kouluttajana

 

Mari haluaa ohjata kirjoittamaan helposti omaksuttavia tekstejä ja kannustaa löytämään työtapoja, joiden avulla luovaa työtä voi tehdä kiireen keskellä.

www.linkedin.com/in/marivalkonen

 

Kide Consulting Oy

 

Mari ja Sanna perustivat työelämän kirjoituskoulutuksiin erikoistuneen yrityksen vuonna 2017. Kide järjestää verkkokoulutuksia sekä lähikoulutuksia työpaikoilla ja oppilaitoksissa.

 

Kide on kouluttanut tuhansia työssään kirjoittavia parempien tekstien tekijöiksi.

 

Pelkästään Kiteen verkkokursseille on osallistunut yli 1500 eri alojen asiantuntijaa.

bottom of page