Yrittäjä ja uravalmentaja Pälvi Myyry julkaisi ensimmäisen ammatillisen blogitekstinsä toukokuun alussa. Hän oli haaveillut pitkään kirjoittavansa työstään, mutta kynnys julkaista omaa blogia oli korkea. Myyry epäili, onko hänellä tarpeeksi uutta ja kiinnostavaa asiaa blogia varten.
Maaliskuussa 2018 hän lähti mukaan Osaaminen esiin! -verkkokurssille, josta on tehty päivitetty ja laajennettu versio Askeleeet asiantuntijablogiin.
- Nyt ajattelen, että aina ei tarvitse olla aivan uutta sanottavaa. Uudenlainen näkökulma on usein riittävä peruste siihen, että kirjoittaa ja julkaisee. Jo se voi antaa lukijalle oivalluksen, Myyry sanoo.
Blogin avulla asiantuntemus esiin
Myyrylle on pitkän uran aikana kertynyt osaamista ja asiantuntemusta, joista hän uskoo olevan apua työnhakijoille ja toisille uravalmentajille.
- Tuntuu tarpeelliselta päästä jakamaan tietoa, saada muita kommentoimaan ja sen myötä päästä oppimaan lisää. Haluan myös rohkaistua kirjoittamaan ja julkaisemaan omia mielipiteitäni.
Myyry on aina kirjoittanut työssään paljon, sillä ennen henkilöstöalan uraansa hän työskenteli muun muassa kustannustoimittajana tietokirjakustantamossa. Myyryn mielestä kustannustoimittajan tausta nosti julkisesti kirjoittamisen rimaa entisestään.
- Kun olin jatkuvasti tekemisissä ammattikirjailijoiden kanssa, aloin epäillä, onko oma asiantuntemukseni kyllin hyvää ja olenko tarpeeksi hyvä kirjoittaja.
Kurssilta konkreettisia työkaluja
Askeleet asiantuntijablogiin on blogin kirjoittamiseen keskittyvä verkkokurssi. Sen aikana käydään askel askeleelta läpi blogitekstin tuottamista. Ensin mietitään kuntoon blogin perustukset, ja sitten ideoidaan tekstille aihe, joka jalostetaan kirkkaaksi.
Puolet kurssista käsittelee tekstin varsinaista kirjoitusvaihetta: tekstin suunnittelua sekä luonnosmaisen raakaversion kirjoittamista, joka lopuksi viimeistellään julkaisukuntoon.
Myyry työsti kurssin aikana blogitekstiä siitä, miten aarrekarttatyöskentely auttaa työnhakijoita uravalmennuksissa. Hän kertoo, että tekstin ensimmäinen versio oli muodoltaan pitkä, yhtenäinen artikkeli.
- Vaikka olen nähnyt blogitekstejä, tajusin vasta kirjoittamisen jälkeen, että teksti pitää pilkkoa lyhyisiin kappaleisiin ja jaksottaa tekstiä väliotsikoilla.
Verkkokurssilta blogitekstin rakenteen hahmottamiseen saa apuvälineiksi rakennepohjia.
Yhdeksi verkkokurssin tärkeimmäksi oivallukseksi Myyry mainitsee sen, että kaikkia blogiin kirjoitettavia asioita ei tarvitse tietää valmiiksi. Myös blogitekstiä varten voi hankkia tietoa esimerkiksi lukemalla tai keskustelemalla muiden kanssa.
- Kurssilla haastettiin hyvin miettimään sitä, millaisia lähteitä omassa blogissa voi käyttää. Vinkit muista asiantuntijablogeista auttoivat huomaamaan, ettei blogin tarvitse olla yhden muotin mukainen.
Blogista hyötyä asiantuntijoille, yrittäjille ja työnhakijoille
Myyry uskoo, että kurssista voisivat hyötyä hänen kaltaisensa kokeneet asiantuntijat, joita kirjoittaminen kiinnostaa, mutta joista blogin muoto ja tyyli tuntuvat vierailta.
- Monen sormet saattavat syyhytä kirjoittamisen pariin, mutta he kaipaavat vielä viimeistä rohkaisua. Moni keski-ikäinen on minun tavoin kirjoittanut paljon, mutta ei ehkä ole ajatellut julkaista tekstejä juuri blogissa.
Myyry suosittelee kurssia myös yrittäjille ja työnhakijoille.
- Ikäisilleni viisikymppisille yrittäjyys on pohtimisen arvoinen vaihtoehto, jos jää työttömäksi. Silloin omaa osaamista pitää alkaa myös myydä, ja blogi on siihen yksi hyvä tapa. Työnhaussa taas kaikki näkyvyys on hyväksi. Blogitekstejä kannattaa jakaa esimerkiksi LinkedInissä.
Myyryn ensimmäinen blogiteksti on nyt julkaistu täällä – ja lisää on tulossa!
- Sain lisää rohkeutta, ja kouluttajien positiiviset kommentit kurssin tehtävistä ovat innostaneet niin paljon, että nyt mielessä pyörii paljon tekstien aiheita, hän sanoo.
Askeleet asiantuntijablogiin -verkkokurssin voit aloittaa omassa aikataulussasi. Lue lisää täältä!
Lue lisää:
Comments