top of page

Onnistu asiantuntijabloggaajana

ILMAINEN VERKKOKURSSI

Haaveiletko blogin perustamisesta tai tahtoisitko kirjoittaa parempia ammatillisia blogitekstejä? Haluaisitko kirjoittaa enemmän, mutta jokin haraa vastaan? Maksuton kirjoittamisen minikurssimme on juuri sinulle!

Kurssilla paljastamme parhaat ja toimiviksi todetut neuvomme napakan blogitekstin kirjoittamiseen. Kuulet myös, millaisia työtapoja noudattamalla kirjoittamisesta tulee mahdollisimman sujuvaa.

Jo yli 1100 osallistujaa on käynyt kurssimme, ja olemme saaneet paljon palautetta siitä, kuinka hyödyllisiä kurssin neuvot ovat!

Kurssin jälkeen tiedät:

 • Miksi säännöllinen ideointi helpottaa kirjoittajan työtä huomattavasti?

 • Miten teksti-idea tarkennetaan aiheeksi, josta on helppo kirjoittaa ja joka on mukava lukea?

 • Mitkä kaksi asiaa pitäisi selvitä blogitekstin otsikosta ja ensimmäisestä kappaleesta?

 • Mistä blogitekstin napakkuus syntyy?

 • Millaisilla kielivalinnoilla tekstistä tulee helppolukuista?

 • Millaisiin vaiheisiin kirjoittaminen kannattaa jakaa ja miksi vaiheistaminen on ratkaisevaa jokaisen kirjoittajan työn sujumiselle?

 • Miten on mahdollista kirjoittaa säännöllisesti kiireestä huolimatta?

Tule ilmaiselle lyhytkurssille, joka koostuu kuudesta lyhyestä videosta ja huipentuu webinaariin. Kouluttajina ovat toimittajat ja digiajan kirjoituskoulu Kiteen perustajat Sanna Sevänen ja Mari Valkonen.

Verkkokurssista sanottua:

tarinoita_työstä_kansi_2_(kopio).jpeg

"Erinomainen video ja teemaan liittyvät lisämateriaalit. Taisi ratkaista ongelmani, että miksi kirjoittamisen kynnys on itselle liian korkea. Ideani/aiheeni ovat liian laajoja, joten en edes itse hahmota sitä ydinpointtia. Tällöin en saa edes yhtä lausetta kirjoitettua. "

tarinoita_työstä_kansi_2_(kopio).jpeg

"Kiitos tästä lyhyestä kurssista! Nyt ymmärsin mikä merkitys on idean jalostamisella aiheeksi, sekä tekstin sisällön rajaamisella. Hyviä vinkkejä siihen, ettei tekstin sisältö pursua laidasta laitaan. Näin minulle jää yhdestä ideasta jatkoa varten aiheita varastoon ja kirjoittaminen on kiinnostavaa asian ytimessä."

tarinoita_työstä_kansi_2_(kopio).jpeg

"Olen vaatinut itseltäni, että tekstin on tultava valmiiksi nopeasti, päivän tai parin päivän sisällä (riippuen tietysti tekstin pituudesta). On helpottavaa kuulla ammattilaisilta, että blogitekstiinkin voi käyttää enemmän aikaa kuin päivän tai kaksi."

tarinoita_työstä_kansi_2_(kopio).jpeg

"Kurssi sai minut ensimmäistä kertaa kirjottamaan kirjoittamisprosessini auki. Hassua, että jonkun piti sanoa ääneen kirjoittamisen olevan prosessi ennen kuin sisäistin sen koskevan myös itseäni. Huomaan oman ajattelun olevan ristiriitaista ja ankaraa itseäni kohtaan. Heti huomenna ostan muistikirjan ja pidän luonnostelupäivän. Minulla on viime päivinä pyörinyt varmaan sata blogipostausideaa päässä, josko ihan uusi työstämistapa auttaisi näihin yllämainittuihin ongelmiin."

Miksi lähtisit mukaan?

Olet ehkä jo havahtunut siihen, että työelämässä yhä useampi kirjoittaa verkkoon erilaisia tekstejä. Vaikka olisit miten hyvä työssäsi, tietosi ja taitosi eivät pääse parhaalla mahdollisella tavalla esiin, jos et osaa itse kirjoittaa asiantuntemuksestasi.

Perinteisten tekstityyppien tai vaikkapa tieteellisen kirjoittamisen hallitseminen ei valitettavasti auta kovin pitkälle verkossa. Tarjontaa on paljon ja ihmiset kuluttavat sisältöjä silmäillen ja kiireessä. Silloin on kallisarvoinen taito osata tiivistää sanomansa ytimekkäästi ja tarjoilla se lukijalle nopeasti.

Teimme Onnistu asiantuntijabloggaajana -verkkokurssin, koska haluamme paremman kirjoitustaidon olevan kaikkien ulottuvilla. Uskomme blogitekstien voimaan, sillä ne tarjoavat some-kanavia pysyvämmän ja laajemman näyteikkunan osaamiseesi. Blogitekstit ovat hämmästyttävän vaikuttava portfolio esimerkiksi yrittäjälle, työnhakijalle tai henkilöbrändiksi mielivälle.

Kuinka paljon kurssi vie aikaasi?

Jos arvioit, että olet liian kiireinen osallistuaksesi kurssille, mieti uudestaan. Kurssin sisältöjen katsominen vie vain muutamia minuutteja päivässä kuuden päivän ajan, mutta kun viet neuvomme käytäntöön, tekstisi paranevat ja kirjoittamisesta tulee mukavampaa.

Kouluttautumiseen käytetty aika on aina investointi, ja kirjoitustaidon kehittämiseen käytetty aika on sitä erityisen isolla I:llä, koska kirjoitat usein ja paljon.

Kurssi sopii sinulle, jos

 • haaveilet asiantuntijablogin perustamisesta, mutta et ole vielä ryhtynyt tuumasta toimeen.

 • kirjoitat asiantuntijablogia, mutta kaipaat ryhtiä ja lisäpotkua kirjoittamiseen.

 • haluaisit kirjoittaa, mutta et löydä aikaa tekstien tuottamiselle.

 • kirjoitat asiantuntemuksestasi, mutta ajatuksesi rönsyilevät ja tekstin pihvi on usein hukassa.

 • olet tyytymätön työskentelytapoihisi kirjoittajana.

 • haluat opastaa työpaikallasi muita kirjoittajia napakan tekstin ja sujuvien työskentelytapojen pariin.

Lisäksi

Saat ladattua kurssilta käyttöösi blogitekstin viimeistelyapurin ja kapulakielen karsintaoppaan. Molemmat ovat hyödyllisiä välineitä joka kerta, kun viimeistelet tekstejäsi julkaisukuntoon.

Kouluttajat

kirjoituskoulupalvelu-Sanna webinarjam.j

Sanna Sevänen (YTM)

 

Tekstien takominen on Sannan intohimo, ja hän on kirjoittanut työkseen vuodesta 2001. Sanna on käynyt lukuisia kirjoittajakoulutuksia ja opiskellut myös luovaa kirjoittamista.

 

Hän on työskennellyt useissa sanomalehdissä ja kirjoittanut vapaana toimittajana yli 30 julkaisuun. Kirjoituskouluttajana hän haluaa auttaa yli kirjoittamisen esteistä ja kannustaa kasvamaan kirjoittajana.

www.linkedin.com/in/sannasevanen

 

mari_neliö_pieni.jpg

Mari Valkonen (YTM)

 

Marille kirjoittaminen on tapa ymmärtää maailmaa ja jäsentää ajattelua. Ammatikseen hän on kirjoittanut vuodesta 2006 lähtien.

 

Mari on työskennellyt maakunta-, talous- ja puoluelehdissä sekä vapaana toimittajana. Kouluttajana

 

Mari haluaa ohjata kirjoittamaan helposti omaksuttavia tekstejä ja kannustaa löytämään työtapoja, joiden avulla luovaa työtä voi tehdä kiireen keskellä.

www.linkedin.com/in/marivalkonen

 

Kide Consulting Oy

 

Mari ja Sanna perustivat työelämän kirjoituskoulutuksiin erikoistuneen yrityksen vuonna 2017. Kide järjestää verkkokoulutuksia sekä lähikoulutuksia työpaikoilla ja oppilaitoksissa.

 

Kide on kouluttanut tuhansia työssään kirjoittavia parempien tekstien tekijöiksi.

 

Pelkästään Kiteen verkkokursseille on osallistunut yli 1500 eri alojen asiantuntijaa.

bottom of page