Lukijalähtöisen kirjoittamisen työpaja

Mitä? 3,5 tunnin työpaja selkeiden ja ymmärrettävien tekstien kirjoittamisesta

Kenelle? Julkisen sektorin organisaatioiden ja yritysten asiantuntijoille, jotka kirjoittavat asiantuntemuksestaan verkko- ja asiakastekstejä. 

Hinta: 1 500–1850 e (+ alv 24 %)

Ovatko organisaatiosi asiantuntijat niin syvällä omassa osaamisessaan, että heidän vaikea kirjoittaa osaamisestaan muille selkeästi ja ymmärrettävästi? Vilisevätkö tekstit vaikeaselkoista jargonia ja pitkiä virkkeitä? Hukkuuko tekstin pointti lukuisten eri näkökulmien sekaan?

 

Lukijalähtöisen kirjoittamisen työpajassa nostetaan tekstien lukija jalustalle ja lähdetään rakentamaan tekstejä, jotka palvelevat lukijaa mahdollisimman hyvin. Osallistujat pääsevät kiteyttämään tekstien ydinviestejä ja nostamaan niitä teksteissä tärkeään rooliin. 

Harjoituksia oman organisaation teksteillä

 

Työpajassa käydään läpi organisaation omien tekstiesimerkkien avulla, millaiset tekstien piirteet helpottavat tai hankaloittavat viestin ymmärrettävyyttä. Osallistujat voivat työpajassa myös viilata omaa, aikaisemmin kirjoittamaansa tekstiä entistä lukijalähtöisemmäksi. 

 

Koulutuksen jälkeen osallistujat:

  • ymmärtävät, millainen merkitys lukijalähtöisellä kirjoittamisella on oman työkuormituksen, asiakakokemuksen ja/tai yhteiskunnallisen osallistumisen kannalta

  • palauttavat mieliin, kenelle kirjoittavat työssään tekstejä ja mitä lukijat teksteiltä odottavat

  • ovat havahtuneet siihen, että kapulakielisten termien ja pitkien virkkeiden viljeleminen ei edistä omaa tai organisaation asiaa 

  • tietävät, mitkä ovat yleisimmät selkeyteen ja ymmärrettävyyteen liittyvät ongelmat hänen organisaatiossaan tai hänen toimialallaan.

Ota yhteyttä!

Mari Valkonen – 050 434 8708, mari@kidekoulu.fi
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon

KIDE CONSULTING OY PALVELEE SINUA, JOKA KIRJOITAT TYÖSSÄSI JA HALUAT KEHITTYÄ SIINÄ. JÄRJESTÄMME VERKKO- JA LIVEKOULUTUKSIA, JOTKA AUTTAVAT SINUA KIRJOITTAMAAN VAIKUTTAVASTI JA KITEYTTÄMÄÄN VIESTISI OLENNAISEEN.

© 2017 KIDE CONSULTING OY