top of page

Lukijalähtöisen kielenhuollon työpaja

kelli-tungay-324329-unsplash.jpg

Mitä? 3,5 tunnin työpaja kielenhuollosta

Kenelle? Asiantuntijoille, jotka kirjoittavat työssään. Ihanteellinen osallistujamäärä 8–12 osallistujaa.

Hinta: 1 400–1750 e (+ alv 24 %)

Tekevätkö organisaatiosi asiantuntijat työtä, jossa kirjallisella viestinnällä ja ensivaikutelmalla on suuri merkitys? Onko heidän kirjoittamistaan sähköposteista, myyntiviesteistä tai verkkosisällöistä vaikea löytää sitä kaikkein tärkeintä asiaa?

 

Kirjoitusvirheet nakertavat asiantuntijan uskottavuutta ja syövät asiakkaan tai sidosryhmän edustajan luottamusta kirjoittajan edustamaan tahoon. Jos taas tekstin rakenne on pielessä, lukijan, käyttäjän tai asiakkaan on vaikea ymmärtää kirjoittajan viestiä. Selkeästi ja ymmärrettävästi kirjoitettu teksti auttaa erottumaan maailmassa, jossa sisältöjä tulvii kaikkialta.

Kielenhuoltoa innostavasti ja kannustavasti!

 

Lukijalähtöisen kielenhuollon työpaja käsittelee kielenhuoltoa innostavasti keinona palvella lukijoita paremmin. Työpajassa käsitellään tapoja, joilla kirjoittaja voi auttaa lukijaa ymmärtämään tekstin kirjoittajan toivomalla tavalla.

 

Työpajan harjoituksissa käytetään esimerkkeinä organisaation omia tekstejä tai tekstejä, jotka ovat lähellä sen toimialaa.

 

Koulutuksen jälkeen osallistujat

  • tietävät, mikä tekee tekstistä lukijan kannalta vaivattoman ja kiinnostavan

  • ovat käyneet läpi yleiskielen ajantasaiset säännöt ja suositukset, kuten alkukirjaimet, välimerkit, yhdyssanat, numerot, lyhenteet ja merkkejä koskevat oikeinkirjoitusohjeet

  • ovat pohtineet käytännön harjoitusten avulla sitä, miten teksteistä saa lukijaystävällisiä

  • haluavat kiinnittää teksteissään aiempaa enemmän huomiota lukijan parempaan palvelemiseen.

Ota yhteyttä!

Sanna Sevänen – 040 510 8003, sanna@kidekoulu.fi
bottom of page