top of page

Tehdään asiantuntijoistasi innokkaita bloggaajia!

KIDEKOULUN ASKELEET ASIANTUNTIJABLOGIIN

-TYÖPAJA SYTYTTÄÄ ORGANISAATIOSI BLOGIN LIEKKEIHIN. TYÖPAJAN VOI TOTEUTTAA MYÖS ETÄNÄ! 

Monelta organisaatiolta löytyy blogi, johon kukaan ei oikeastaan halua tai ehdi kirjoittaa. Viestintä- tai markkinointi-ihminen maanittelee ja uhkailee viikosta toiseen asiantuntijoita blogitekstin toivossa. Jos joku joskus kirjoittaakin, lopputuloksena on niin kuiva teksti, ettei se kiinnosta edes oman talon porukkaa asiakkaista tai sidosryhmistä puhumattakaan.

 

Askeleet asiantuntijablogiin -työpaja on aamupäivän tai iltapäivän mittainen koulutus, joka antaa osaajillesi työkalut laadukkaiden blogitekstien kirjoittamiseen. Samalla se herättää asiantuntijat ymmärtämään, että blogin kirjoittamisesta on hyötyä myös heille, ei vain organisaatiolle.

 

Blogi tuo verkkosivukävijöitä ja asiakkaita

 

Blogi on organisaation oma media ja verkkosivuille koostuva tietoarkisto teemasta, jonka ympärillä teette työtä. Parhaimmillaan blogi on tehokas ja edullinen viestintäkanava, joka tarjoaa lukijoilleen kiinnostavaa tietoa ja luo puheenaiheita. Samalla blogi tekee organisaatiota ja sen ratkaisuita tunnetuksi tulevien asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden, päättäjien ja median keskuudessa.

 

Säännöllinen bloggaaminen on keino varmistaa, että juuri teidän talonne osaaminen tulee mieleen, kun asiakas tai yhteistyökumppani etsii alaasi liittyvää ratkaisua. Älkää olko hiljaa  tärkeästä työstä ja hienoista saavutuksista, joita saatte aikaan! 

 

Näin teemme asiantuntijoistasi innokkaampia ja taitavampia blogikirjoittajia

 

Koska hyvä teksti perustuu lukijan ymmärtämiselle, työpaja alkaa sukelluksella bloginne kohderyhmään ja sen kiinnostuksen kohteisiin. Sen jälkeen osallistujat saavat rautaisannoksen tietoa siitä, miten hyvä blogiteksti rakennetaan vaihe vaiheelta. Askeleittain etenevä kirjoittamisen prosessi selkeyttää ja nopeuttaa blogitekstien kirjoittamista. 

 

Tietoiskujen lomassa osallistujat pääsevät tekemään ajatus- ja suunnittelutyötä oman blogitekstinsä eteen. Koulutuksen jälkeen jokaisella on käsissään blogitekstin aihio, josta saa muutaman tunnin keskittyneellä työllä julkaisuvalmiin blogitekstin. 

 

Työpajaan voi liittää jokaiselle osallistujalle myös henkilökohtaisen palautteen blogitekstistä. Perusteellisia palautteitamme kiitellään jatkuvasti, sillä ne antavat arvokasta tietoa kirjoittajana kehittymiseen. Palauteiden liittäminen työpajaan on myös keino varmistaa, että työpajassa aloitetut tekstit työstetään valmiiksi. Parhaimmillaan työpaja poikii siis vuoden tekstit blogiinne!

Työpajassa asiantuntijasi oppivat kaikki tärkeimmät kiinnostavien blogiartikkelien tuottamiseen vaadittavat taidot

 

Askeleet asiantuntijablogiin -työpajan jälkeen osallistujat

 

1. ymmärtävät, mitä hyötyä omasta työstä ja osaamisesta kirjoittaminen tuo blogitekstien tekijälle

 

Blogin kirjoittaminen ei tuo tuloksia vain työnantajalle, vaan voi hyödyttää ja edistää monin tavoin myös kirjoittajan omaa työtä ja uraa. 

 

2. tietävät, miksi ja miten tekstin sisältö tuodaan lähelle lukijaa

 

Blogin kohderyhmän ymmärtäminen on tärkeää, jotta blogiteksti kolahtaa lukijoihinsa eikä jää liian yleiselle tasolle. 

3. ymmärtävät, miksi blogitekstissä tärkein pitää kertoa ensin

 

Verkossa lukijalla on kultakalan keskittymiskyky, ja totuus on, että lähes jokainen nettiteksti jää lukijalta kesken ennemmin tai myöhemmin. Siksi blogitekstin pihvi pitää tarjoilla lukijalle selkeästi ja heti. 

4. muistavat välttää erikoistermejä ja hankalia lauserakenteita

 

Kapulakieli ja jargon eivät kuulu blogiartikkeleihin. Vaikea ja raskaslukuinen kieli on varma keino karkottaa lukija.

5. tietävät, kuinka valkoisen paperin kammo taklataan

 

Työpajassa osallistujat pääsevät testaamaan käytännössä kirjoittamisen tekniikkaa, joka helpottaa tekstin synnyttämistä silloin, kun kirjoittajan rima on poikkeuksellisen korkealla. 

 

6. ovat tehneet aihion omasta blogitekstistään

 

Työpajan harjoitusten avulla osallistujat rajaavat teksti-ideastaan toteutuskelpoisen aiheen ja tekevät siitä suunnitelman. Ajatustyö blogitekstin takana, eli se kirjoittamisen vaikein vaihe, tulee siis usein tehtyä työpajan aikana!

 

7. ovat aiempaa varmempia ja motivoituneempia bloggaajia

 

Sisäistettyään uudenlaisten kirjoittamisen prosessin osallistujat tietävät, mihin heidän missäkin vaiheessa kannattaa keskittyä, jotta lopputulos on hyvä ja teksti syntyy rivakasti. 

Saat tuloksia jo työpajan aikana

 

Askeleet asiantuntijablogiin -työpaja ei jää pelkän puheen tasolle, vaan osallistujat pääsevät työstämään julkaistaviksi tarkoitettuja blogitekstejä jo koulutuksen aikana. Osallistujat tulevat työpajaan alustavan teksti-ideansa kanssa, ja yhdessä kouluttajan ja muiden osallistujien kanssa ideaa tarkennetaan ja kasvatetaan tekstiaihioksi asti. 

 

Samalla kirjoittajat huomaavat, miten suuren osan blogitekstin työstämisestä voi itse asiassa tehdä avaamatta tekstinkäsittelyohjelmaa tai blogieditoria lainkaan. Ajatustyön tekeminen on bloggaamisen tärkein osa, ja kun se on perusteellisesti kunnossa, itse tekstikin syntyy varsin kivuttomasti. 

Mitä työpaja maksaa?

 

Askeleet asiantuntijablogiin -työpaja sisältää

  • puhelimitse toteutettavan suunnittelupalaverin koulutuksen tilaajan kanssa

  • ennakkokyselyn työpajan osallistujille

  • 3,5 tunnin työpajan 6–15 osallistujalle joko etänä tai teidän tiloissanne

  • etätoteutus onnistuu joko meidän Zoom-järjestelmämme kautta tai teille tutulla järjestelmällä

  • koosteen osallistujien antamasta palautteesta.

 

Työpajan hinta alk. 1 550 euroa (+ alv 24 %).

Työpaja + henkilökohtaiset palautteet osallistujille alk. 2 450 euroa (+ alv 24 %)

 

Hintaan lisätään matkakulut, jos koulutus järjestetään Lahden tai Helsingin kantakaupungin ulkopuolella. 

Lataa tästä koulutuksen tiedot pdf-muodossa!

 

Ota yhteyttä, niin sovitaan koulutuksen ajankohta! 

Ota yhteyttä!

Sanna Sevänen, 040-510 8003, sanna@kidekoulu.fi

Tätä mieltä asiakkaamme ovat Askeleet asiantuntijablogiin -työpajasta

 

“Saimme kirjoitusworkshopista sekä intoa että käytännössä toimivia uusia näkökulmia verkkokirjoittamiseen. Kouluttaja haastoi hyvin miettimään sekä tekstin tuottamista että sen suunnittelua eri tavoilla. Suosittelen tätä workshopia sekä aloittaville että jo kokeneemmille kirjoittajille.” - Marko Suomi, yhteisömanageri, Visma Enterprise

 

Digital_label_logo.png

“Kide toteutti blogitekstien kirjoituskoulutuksen, joka auttaa jäseniämme tekemään osaamistaan näkyväksi. Osallistujat saivat koulutuksessa paljon oivalluksia, jotka muuttivat heidän suhtautumistaan kirjoittamiseen. Koulutus jätti tilaa myös osallistujien keskusteluille ja oivallusten jakamiselle. Kiitos sen mahdollistamisesta!” Heini Hult-Miekkavaara, Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut

Y_logo_musta_oranssi_rgb_1000px.jpg

Lupaamme täyden tyytyväisyystakuun! 

 

Vielä yksi juttu. Haluamme, että olet varmasti tyytyväinen työpajaan. Siksi lupaamme, että jos koulutus ei syystä tai toisesta vastaa toiveitasi, jätämme laskun lähettämättä. Aika riskitöntä siis, eikö?

Blogikurssin myyntisivun kuva (3).png
bottom of page